top of page
Nico IJff

Over Nico IJff

Nico IJff vormt de drijvende kracht achter de enige praktijk in België waar biophotonentherapie gecombineerd wordt met werken met de TimeWaver Pro en TimeWaver Frequency. Hij maakt er een erezaak van om elke cliënt bewust te laten worden van zijn of haar potentieel.

“Biophotonentherapie spoort blokkades in het lichaam op en lost deze vervolgens op, met als resultaat een betere doorstroming en balans in lichaam en geest”, steekt Nico IJff van wal. “De voordelen voor de gezondheid en levenskwaliteit zijn buitengewoon: mijn cliënten voelen zich achteraf energieker, flexibeler, helderder en creatiever.” Hierdoor staat u voller in het leven en kunt u uw mogelijkheden beter (h)erkennen. Daar zijn de mogelijkheden bij gekomen voor diepte analyses met TimeWaver Med naar het waarom van ontstaan van ziekten en ongemakken

Werken met energieën

Nico’s passie voor biophotonentherapie ontstond in de herfst van 2000 na zijn ontmoeting met Johan Boswinkel, de uitvinder van de Star Light. “Na het stopzetten van mijn melkveehoudersbedrijf zocht ik een nieuwe uitdaging. Johans concept van genezen sprak me enorm aan. Werken met energieën was voor mij geen onbekend terrein. Mijn intuïtie was reeds sterk ontwikkeld, en die ontwikkeling werd nog verder versterkt door te werken met dieren en de ritmes van de natuur. Dit komt vandaag zeer goed van pas bij het energetisch therapiewerk.”

Het duurde dan ook niet lang vooraleer Nico zich verder specialiseerde in de wereld van biophotonen. “Na jaren van training, masterclasses en dagelijkse praktijkoefeningen behaalde ik in oktober 2006 mijn Bachelor for theory and application of Biophoton Therapy aan de Health Angel Academy.”

Levensbedreigende ziekte

Eén jaar later, in maart 2007, ondervond Nico aan den lijve hoe waardevol biophotonentherapie kon zijn. “Ik kampte met een ernstige bacteriële infectie, waarbij geen antibiotica meer aansloeg. Ik werd behandeld op de afdeling Intensieve Zorgen van het Academisch Ziekenhuis in Essen (Duitsland). De dokters hadden er geen goed oog in: de septicaemia en pneumonie waren levensbedreigend. Reden genoeg om collega-therapeuten erbij te halen die mij met biophotonentherapie behandelden. Hierna daalde het infectieniveau snel en genoot ik een voorspoedig herstel. De artsen hadden nooit eerder zo’n snel en goed herstel gezien bij dergelijk ernstige infectie. Bovendien was ik in twintig jaar tijd de enige die deze vorm van septicaemia en pneumonie had overleefd.”

Deze ervaring gaf Nico nog meer motivatie om zijn kennis uit te diepen. In december 2010 ontving hij aan de Interuniversity College van Schloß Seggau/Graz zijn Master of Science in het Complementary, Psychosocial and Integrated Health Sciences. Daarbovenop behaalde hij aan de Health Angel Academy in Rotterdam de Master of Applied Biophoton Science.

 “Ik leerde uitgebreid wat wetenschap in de dagelijkse praktijk inhoudt en hoe ik deze methode kon begrijpen en toepassen. Het leerde me de manieren te begrijpen waarop andere vormen van geneeskunde dan wel healing aansloten bij onze methode. Hierdoor kreeg ik instrumenten om met andere disciplines in de gezondheidszorg en het wetenschappelijk onderzoek te communiceren. Biophotonen therapie kan vrijwel altijd ingezet worden als complementaire behandelingswijze.

Nu is in februari 2019 als nieuwe mogelijkheid voor diepte analyses en behandeling de TimeWaver Med toegevoegd. Geeft nieuwe inzichten in het ontstaan/oorzaken van klachten en geeft antwoorden die bijdragen aan enerzijds verbetering gezondheid maar ook worden inzichten aangereikt om meer en meer het leven gestalte te geven zoals is bedoeld. Betekent derhalve dat ook aan psychische klachten gewerkt kan worden en goede verbetering is te realiseren.

Daarnaast gebruik ik ook de Healy Resonance, ook door TimeWaver ontwikkeld, als analyse instrument voor relatief licht/kleine problemen te analyseren en desgewenst hier ook mee te behandelen. De Healy is vooral bedoeld voor degene die zelf in eigen beheer meer en meer de gezondheid willen verbeteren, vertsterken en vooral onderhouden. Voor info kunt u me contacteren of terecht op Healy shop. 

In Maart 2020 is TimeWaver Frequency erbij gekomen die meer direct op het lichaam werkt en zeer effectief is in het oplossen van pijn klachten in bv. de rug. Kan ook, indien nodig/nuttig aanvullende programma s maken en voor de Healy toepasbaar maken als extra van de programma s die men zelf al heeft.

 

De werkwijzen zoals beschreven zijn ook zeer effectief in te zetten bij dieren zoals paarden, honden enz. met opmerkeljke resultaten.

bottom of page